banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

AŞK ÜSTÜNE

21 Ağustos 2014, 01:38

AŞK ÜSTÜNE

Arzulanan bir varlıkta bulacağımız tada susamaktan başka bir şey değildir, der Montaigne aşk için. Kafka ise Milena’ya sevgisinin onu denizin kendi dibindeki küçücük çakıl taşını sevmesi gibi kapladığını söyler. Nedir aşk? Bir duygu mu? Bir haz ya da susayış mı? Yoksa hiç yok mu?

Aşk elde edemeyiştir.

Şairlere baksanız hep bir kadına bir ‘’AŞKA’’ ihtiyaç duymuşlardır yazmak için. Ama tek bir kadın olmamıştır hayatlarında. Farklı zamanlarda farklı kadınlar. Çünkü elde edildiği anda yok olur aşk. İlham vermez olur. Abdülhak Hamit Tarhan hep bir kadına ihtiyaç duymuştur o güzel şiirleri için. Bir ara hayatında karısının ölümünden sonra kadın olmayınca yazamamıştır. Bu durumda kadın Aşk’tır. Milena olmasa Kafka kime yazardı mektuplarını yoksa. Nazım Hikmet kime yazardı o mektupları hapishanedeyken. Kadın(aşk) olmasa o güzel mısralar eksik kalırdı.

Ama aşk öyle bir şeydir ki ( şey diyorum çünkü duygu demek yanlış olurdu.) sadece insanlara özgü bir şey değildir. Çeşitleri vardır. Bağımlılık yapar. Diğer bağımlılıklardan farkı ise daha çabuk gelir sonu.

Ölümsüz aşk yoktur. Çünkü aşk narin ve kırılgandır, çabuk küser. Narin ve kırılgan bir şey de sonsuzluğa erişemez. Bu yüzden aşk hem var, hem yok. Hem kalıcıdır, hem geçici. Hem gerçek, hem düş. Hem en mutludur, hem en mutsuz.

Aşk ikiliktir. Arada kalmak, karışmak ve karar verememektir.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

YORUM YAZ

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.

      Yorumlar
      Toplam 2 yorum mevcut

    • Teoman E.r. 7 yıl önce yorumlandı

      Aşkı anlayabilmek için bağlılığın ne demek olduğunu bilmek lazım. Aşk emek ister sadaket ister bir anda gönlüm kaydı benim sözlerine gelemez ne yazık ki artık aşkın en küçük harfini bile bilmeyenler aşk üzerine neler neler yazıyor keşke onlar biraz bağlılığın ne demek olduğunu anlaya bilse o zaman her şey güzel olacaktır

    • Ekrem K. 7 yıl önce yorumlandı

      Aşkin anlami çok basittir aslinda aşk körlük demektir neler yaptiğana bile bile göze alarak yinede sevmek demektir . Şems tebrizi derki : Aşk gelince akil gider düşünemezsin . Hiç bir alkol veya ilaç yoktur ki seni böyle yapan . Âşk üzülmektir bazende hayatta dönmeltir bu sizin ve karsindakinin karakteri ile alakalidir . Âşki doğru insanla yaşarsan her zaman mutlu olursun . Her ne olursa olsun âşka inancina yitirmemelidir insan oğlu . İnsan yasadikca aşk olur ölulerde yoktur kisacasi aşk güzel ve çirkin olabilir bu durum karsindakinin hamurana bağlidir

    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV