banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
20 Nisan 2024 Cumartesi

Dijital Yapay Zeka Mı

İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss oldu

Britanya’da Dışişleri Bakanı Liz Truss, yeni başbakan ve Muhafazakâr Parti lideri seçildi.

05 Eylül 2022 Pazartesi 21:09
İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss oldu
banner299
İngiltere'nin yeni Başbakanı Liz Truss oldu

Britanya’da Dışişleri Bakanı Liz Truss, yeni başbakan ve Muhafazakâr Parti lideri seçildi.
Muhafazakar Parti'nin liderlik seçiminin galibi Dışişleri Bakanı Liz Truss, sonuçların açıklandığı parti merkezinde yaptığı konuşmasına Başbakan Boris Johnson'a teşekkür ederek başladı.

Ağzı kulaklarında sahneye geldiğinde ayakta alkışlanan Truss, 'Muhafazakar Parti lideri olarak seçilmenin bir onur olduğunu' dile getirdi. Boris Johnson'ın (BoJo) istifa kararını açıklamasını müteakip birkaç ay süren seçim süreciyle ilgili 'tarihin en uzun iş görüşmelerinden birini düzenlediği için' partiye ve destekçilerine teşekkür etti.

Diğer liderlik yarışı adaylarına ve kendisiyle birlikte sona kalan Rishi Sunak'a saygılarını sunan Truss, 'zorlu geçen kampanyanın partideki yeteneğin derinliğini ve genişliğini gösterdiğini' söyledi.
Boris Johnson'a '(Rusya Devlet Başkanı) Vladimir Putin'e karşı durduğu, Brexit'i gerçekleştirdiği, Kovid aşısını acilen kullanıma soktuğu ve (anamuhalefetteki İşçi Partisi'nin eski sosyalist lideri) Jeremy Corbyn'i eze eze yendiği için teşekkür eden' Truss'ın BoJo'ya atıfla "Kiev'den Carlisle'a hayranlık kazandınız" sözlerini, salondakiler kısa bir sessizliğin ardından gecikmeli şekilde alkışladı.
Muhafazakar Parti değerlerinin Britanya halkında karşılık bulduğunu, bunların özgürlük ve kendi hayatını kontrol etme yeteneğinin yanısıra düşük vergileri içerdiğini öne süren Truss, seçmenlere verdiği sözleri tutacağını, Muhafazakar Parti'nin genel seçimlere dek vaatlerini yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
Artan enerji maliyetleri, çift hanelere çıkan ve seneye ikiye katlanması beklenen enflasyon, hayat pahalılığı krizine karşılık gelmeyen ücret artışları yüzünden düzenlenen grevler nedeniyle çok zor bir dönemin beklediği Britanya'nın üçüncü kadın başbakanı, vergileri düşürüp ekonomiyi büyütmek için 'cesur bir planı' olduğunu vurguladı.

Halkın en önemli meselesi olan kabaran enerji faturalarına gelen Truss, sadece enerji faturaları değil, uzun zamandır süren tedarik krizini de çözeceğini vaat etti.
Konuşmasını "Bunları gerçekleştireceğiz, gerçekleştireceğiz, gerçekleştireceğiz" diye tamamlarken, en geç Ocak 2025'te yapılması gereken seçimlerle ilgili "Ve 2024'te Muhafazakar Parti'ye büyük bir zafer kazandıracağız" vurgusunu yapıp İşçi Partisi'ni yenecekleri iddiasını sözlerine ekledi.

Boris Johnson’ı istifaya götüren süreç
Britanya Başbakanı Boris Johnson, Covid-19 salgınının ilk günlerinde ülkede kapanma önlemleri uygulanırken Başbakanlık Ofisi’nin verdiği partiler ortaya çıktığında para cezası alan isimlerden biri olmuş ve muhalefet tarafından yalan söylemekle suçlanmıştı.

Lideri olduğu Muhafazakâr Parti içinde 6 Haziran'da güven oylamasına gidilmiş ancak Johnson 148'e karşı 211 oyla kazanmıştı.

Johnson’ın için istifaya götüren son skandal, Muhafazakâr Parti milletvekili ve partinin Grup Yöneticisi Chris Pincher’a yönelik taciz suçlamalarıyla çıkmıştı. Johnson’ın Pincher hakkındaki suçlamaları bildiği halde kendisine görev verdiği iddia edilirken Başbakanlık önce bu durumu yalanlamıştı. Johnson daha sonra konuyla ilgili daha önce bilgilendirildiğini kabul etmişti. 

Johnson’ın taciz suçlamalarını bildiği Pincher’ı görevlendirdiğinin ortaya çıkmasının ardından ilk olarak Sağlık Bakanı Sajid Javid ile Maliye Bakanı Rishi Sunak istifa etmiş, hükûmette istifa dalgası yayılmıştı.







Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV