banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner314
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Asgari ücretliye ev fırsatı

Asgari ücretli çalışanlara ev fırsatı geldi. Dar gelirliyi ev sahibi yapacak olan sosyal konut projesinin detayları ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü kabine sonrasında sosyal konut projesine yönelik açıklamalar yaptı.

23 Ağustos 2022 Salı 15:14
Asgari ücretliye ev fırsatı
banner321
Asgari ücretliye ev fırsatı

Asgari ücretli çalışanlara ev fırsatı geldi. Dar gelirliyi ev sahibi yapacak olan sosyal konut projesinin detayları ortaya çıktı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü kabine sonrasında sosyal konut projesine yönelik açıklamalar yaptı. Bakan Kurum, 240 ay vade olacağını ve asgari ücretlinin ödeyebileceği tutar olacağını söyledi.

Cumhuriyet tarihinin en büyük Sosyal Konut projesi için geri sayım başladı. 81 ilde dar gelirli vatandaşlar için inşa edilecek konutların detayını 13 Eylül'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak.

NEON

"GELİR SINIRI İSTANBUL'DA 16 BİN, DİĞER İLLERDE 14 BİN" 
Kabine toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, projeyle ilgili şu bilgileri verdi:
"Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek. 30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak. Yaş skalası ve bir oran belirleyeceğiz.
Konutların aylık taksitlerinin asgari ücretlilerin ödeyebileceği bir tutar olacağını belirten Kurum, “Ödemelerin toplam hane gelirinin yüzde 30'unu aşmaması gerekiyor" dedi.
"İDDİA EDİLDİĞİ GİBİ 900 TON ASBEST VARSA BUNA İZİN VERMEYİZ" 
Bakan Kurum, İzmir Aliağa'da sökümü için izin verilen asbestli geminin durumunun da bakanlık tarafından titizlikle incelendiğini söyledi.
SOSYAL KONUT PROJESİ HANGİ İLLERDE OLACAK? 
Sosyal konut projesinin 81 ilde hayata geçirilecek.Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, dünkü Bakanlar Kurulu Toplantısı sonrasında soruları cevaplandırdı.
İşte Bakan Kurum'un açıklamaları doğrultusunda yeni ayrıntılar... 
Proje kapsamında İstanbul'da geliri 16 bin, diğer illerde ise 14 bin liranın altında olanlar ev sahibi olabilmek için TOKİ'ye başvuru yapabilecek.
30 yaş altı gençlere yaklaşık yüzde 20 kontenjan ayrılacak.
Yaş skalası ve bir oran belirlenecek.
Konut projesine giremeyenler, arsaya başvurup kendi evlerini yapabilecek.
Yeni evliler diye değil ''gençler'' diye bir kategori olacak.
240 aya kadar da vade imkânı olacak.
SOSYAL KONUT PROJESİNDE ÖDEME SEÇENEKLERİ NASIL OLACAK? 
20 yıla varan vade ve uygun ödeme koşulları sunulacak.
SOSYAL KONUT PROJESİNDE EVLER NASIL OLACAK? 
Yerel ve yatay mimari ile inşa edilecek evler, sıfır atık projesine uyumlu olacak.




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV