banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner225
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Ambarlı Limanı'ndan cephanelik çıktı

İSTANBUL’dan Libya’ya gemiyle silah kaçakçılığı yapılacağı ihbarını alan İstanbul Organize Suçlarla Sube Müdürlüğü ekipleri Ambarlı Limanı’na operasyon düzenledi.

25 Nisan 2014 Cuma 18:50
Ambarlı Limanı'ndan cephanelik çıktı
banner312
Ambarlı Limanı'ndan cephanelik çıktı

Tabela Neon


İSTANBUL’dan Libya’ya gemiyle silah kaçakçılığı yapılacağı ihbarını alan İstanbul Organize Suçlarla Sube Müdürlüğü ekipleri Ambarlı Limanı’na operasyon düzenledi. Gümrük çıkış belgelerinde mobilya yüklü oldukları belirtilen iki konteynerde yapılan aramada, kuru sıkıdan namlusu açılarak gerçek tabancaya dönüştürülen Nişan marka 499 tabanca, 590 namlu, 950 şarjör, 335 bin av fişeği ve silah yedek parçaları ele geçirildi.

Organize Suçlarla Şube Müdürlüğü’ne 3 gün önce gelen ihbarda, Ambarlı Limanı’ndan Libya’ya gidecek bir gemiye kaçak silah yükleneceği iddia edildi. Sivil polisler hemen limanda tertibat aldı. Libya’ya gidecek konteynerlerde yapılan incelemede, mobilya olarak beyan edilen iki konteyner şüpheli olarak işaretlendi. Konteynerler bekleme sırasından çıkartıldı ve alarrm durumunda kullanılan kırmızı hatta alındı. Konteynerlerin sahipleri olduğu iddia edilen Z.D., A.C. ve A.D. dün limana geldiklerinde gözaltına alındı.

Konteynerlerde yapılan aramalarda, komodinlerin arasına gizlenmiş Nişan marka 499 tabanca, 590 namlu, 950 şarjör, 335 bin av fişeği ve silah yedek parçaları ele geçirildi. Kriminal Şube Müdürlüğü’nde incelenen tabancaların kuru sıkı olarak üretildikleri ancak namlularında yapılan değişiklikle gerçek mermi atar haline dönüştürüldükleri belirlendi. Silahları üreten firmanın sahibi, silahları kuru sıkı olarak ürettiğini ve sattığını, silahlardaki değişikliklerin satıştan sonra yapıldığını iddia etti.

ALICI HAYALİ KARAKTER ÇIKTI

Gözaltına alınan kişilerden 2’si emniyetteki ifadelerinde, silahları Libya’da teslim alacağını söyledikleri kişinin ismini açıkladı. Emniyet yetkililerinin Libya makamlarıyla yürüttüğü görüşmelerde, silahların alıcısı olarak ismi verilen kişinin hayali bir karakter olduğu ortaya çıktı. Alıcı tarafın belirlenmesi için yürütülen çalışmalar kapsamında, daha önce ihraç edilen silahlara ait faturalar incelemeye alındı ve İNTERPOL ile yazışmalar yapıldı.

BİR OPERASYON DA YURT İÇİ ŞEBEKESİNE

Öte yandan silah kaçakçılığına yönelik bir diğer operasyon da Salı günü düzenlendi. Önceden belirlenen 26 adrese baskın yapıldı. Baskınlarda, değerleri 3 ila 5 bin lira arasında değişen silahları İstanbul’da sattıkları belirlenen C.Y., G.P., Ö.B. ve E.H.’nin de aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Adreslerde yapılan aramada, 42 ruhsatsız tabanca, 2 toplu tabanca, çok sayıda fişek ve silahlara ait çeşitli parçalar ele geçirildi. Şüphelilerden 3’ü ifadelerinin ardından serbest bırakılırken silah kaçakçılığından ve kaçak silah satışından suç kayıtları olduğu öğrenilen 4 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV