banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner306
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

CHP'li üyelerin açtığı davaya İmamoğlu itiraz etti

AK Parti döneminde CHP'li Meclis üyelerinin İBB’ye açtığı imar davasına, bugün İmamoğlu yani İBB itiraz etti. Ortaya çıkan bu ilginç tablo "rantın partisi yok demek ki" dedirtti.

29 Ekim 2019 Salı 22:54
CHP'li üyelerin açtığı davaya İmamoğlu itiraz etti
banner304
CHP'li üyelerin açtığı davaya İmamoğlu itiraz etti

AK Parti döneminde CHP'li Meclis üyelerinin İBB’ye açtığı imar davasına, bugün İmamoğlu yani İBB itiraz etti. Ortaya çıkan bu ilginç tablo "rantın partisi yok demek ki" dedirtti.

Reklam

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) AK Parti yönetimdeyken bağış karşılığı plan değişikliği yaparak yasal hale getirdiği Bakırköy’deki Marmara Forum AVM’nin imar planları; istinaf mahkemesi tarafından şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal edildi.

İmar planı değişikliği yaparak kaçak bölümlere af getirmesi karşılığında İBB’ye verilen ve bugün ek hizmet binası olarak kullanılan yapı da plansız kalmış oldu.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun “israf” olarak nitelediği, başkana özel 18 makam odasından en lüks olanı da bu binada bulunuyordu.

Ekrem İmamoğlu başkanlığındaki İBB’nin, Marmara Forum AVM’nin imar planlarına yönelik davada mahkemenin şehircilik ilkelerine aykırı olduğu gerekçesi ile iptal kararına karşı çıkması dikkat çekti.

Oysa, CHP’li Meclis üyeleri Nadir Ataman, Taner Kazanoğlu, Hüseyin Sağ'ın girişimiyle dava açılmış ve AKP dönemindeki yönetimin “usulsüzlük” yaptığı öne sürülmüştü. Mahkeme de CHP’li meclis üyelerini haklı çıkran karara imza atmışken İBB’den adeta CHP’li Meclis üyelerini karşısına alan bir hamle geldi.

İBB, mahkemenin kararına yönelik temyiz dilekçesinde imar planlarını ortadan kaldıran kararın iptalini istedi.

DAVAYI AÇAN CHP'Lİ İTİRAZ EDEN CHP'Lİ

AK Parti döneminde İBB’ye dava açan dönemin CHP'li İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ, İBB’nin temyiz çıkışını değerlendirdi. 

Dönemin CHP'li İBB Meclis üyesi Hüseyin Sağ, Oda Tv'ye konuşarak “İBB meclisinde, plan değişikliği yapılırken CHP Meclis üyeleri olarak itirazımız, kaçak eklentileri olan ve ruhsata bağlanamayan bölümlerin önce İBB tarafından mühürlenmesi, yıkım ve para cezası kararı alınması arkasından Türkiye’de bir ilk olarak protokolle yasal hale getirilmesineydi. Bu yöntem bir örnek olur, kaçak yapılan yapılar ilgili belediyesi tarafından protokolle yasal hale gelebilirdi” ifadelerini kullandı.

“Dava açtık ve mahkeme lehimize karar verdi” diyen CHP’li Sağ şöyle devam etti:

“Doğal protokol ve yasal dayanağı olan plan değişikliği iptal olmuş oldu. Aslında Ekrem Bey burada yapması gereken ibret olsun diye kaçak eklentileri yıkmak olmalıydı; ki bundan sonra bir takım iş insanları böyle bir yola tevessül etmesin. Ayrıca İBB’nin kullandığı binalar da boşaltmalıydı. Ancak ne yapıldı: İBB Hukuk işleri kazandığımız davaya itiraz etti; Dedi ki ‘Kadir Topbaş’ın yaptığı bu ranta yönelik protokol ve plan değişikliği kent yararınadır. CHP’li Meclis üyeleri yanlış yapmıştır.’ Meali ne yazık ki budur. Şimdi isitinaf mahkemesinde hakim ne diyecek ‘Davayı açan CHP’li meclis üyeleri, kazanan CHP’li meclis üyeleri, itiraz eden CHP’li belediye başkanı’ inanılır gibi değil. Biz davayı takip edeceğiz, lehimize sonuçlanacağını düşünüyoruz. Kent rantına hayır demeye devam edeceğiz.”

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV