banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner323
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Mısır limanını Türkiye'ye satabilir

Yunan basını, Mısır'ın kritik öneme bir sahip limanını Türkiye'ye satabileceğini veya kiralayabileceğini öne sürdü.

20 Mart 2024 Çarşamba 14:44
Mısır limanını Türkiye'ye satabilir
banner304
Mısır limanını Türkiye'ye satabilir

Yunan basını, Mısır'ın kritik öneme bir sahip limanını Türkiye'ye satabileceğini veya kiralayabileceğini öne sürdü.

LED NEON

Yunan basınından Ta Nea Gazetesi Türkiye'nin Mısır ile liman anlaşması yapabileceği iddiasını ortaya attı. gazete, haberi "Mısır İskenderiye Limanı'nı Türkiye'ye satacak mı?" başlığıyla yayınladı.

Ekonomik çıkmazda olan Mısır'ın, Ras El-Hikma bölgesini 22 milyar dolara Birleşik Arap Emirlikleri'ne sattığı hatırlatıldı. Benzer bir anlaşmayı Türkiye ile de imzalayabileceği öne sürüldü.

BEYLİKDÜZÜ AUDİ SERVİSİ

Ta Nea, böyle bir anlaşmanın Mısır ile sınırlı kalmayabileceğini, Türkiye'ye diğer Afrika ülkeleriyle de yeni ticari ve ekonomik fırsatlar sunabileceğini belirtti. Bu görüşü desteklemek için de, Cumhurbaşkanı Erdoğan öncülüğünde kıtada başlatılan diplomasi atılımını örnek gösterdi. Türkiye son yıllarda Afrika Kıtası'nda 26 büyükelçilik açtı. Ayrıca Türk iş dünyasının, Afrika'daki projelerinin toplam değeri 85,5 milyar doları aştı.

Yunan gazetesi, geçen ay Türkiye ile Somali arasında imzalanan tarihi anlaşmayı da hatırlattı. O anlaşma kapsamında Somali, karasularını koruma yetkisini 10 yıllığına Türkiye'ye verdi. Ta Nea "Türk donanmasının Kızıldeniz, Aden Körfezi ve Basra Körfezi'nde kalıcı varlık kazanmaya başlamasını öngören bir planının devreye girdiği açık' ifadesine yer verdi.









web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV