banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner309
25 Nisan 2024 Perşembe

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

GAYRİMENKUL DÜNYASI İLE İLGİLİ GELİŞMELER

07 Mart 2011, 20:11
GAYRİMENKUL DÜNYASI İLE İLGİLİ GELİŞMELER
Röportaj Hakan ERCAN
banner267
HAKAN ERCAN’DAN GAYRİMENKUL DÜNYASI İLE İLGİLİ GELİŞMELER
Hakan Ercan Gayrimenkul sahibi ve Büyükçekmece’nin sevilen işadamlarından Hakan ERCAN Gayrimenkul dünyası ile ilgili
sorularımızı gazetemizle paylaştı...

Hakan Ercan Kİmdir?
06.03.1978  İstanbul Bakırköy doğumluyum. Aslen Sinop Ayancıklı olup Büyükçekmece Lisesini 1996 yılında bitirmiştir.1992'den günümüze Büyükçekmece ilçesinde başta Gayrimenkul ve Finans(Kredi İşlem Takibi) işleri yapıp sigorta sektörüne yönelikte (Anadolu, Yapı Kredi,Zürich,Eureko) çalışmalarını sürdürmektedir.

Hakan Bey Şuan Gayrimenkul Piyasasını Nasıl Değerlendiriyorsunuz?
Aslına bakacak olursak şuan gayrimenkul alımı için şu zamanlar biçilmiş kaftan. Gerek Gayrimenkulün uygunluğu gerekse faiz oranları bankaların uygulamış olduğu her şeyi ile tadında diyebiliriz. Firma olarak  da müşterilerimize sadece Gayrimenkulün  pazarlamasını yapmakla kalmayıp kişiye uygun kredi çıkarma seçeneklerini hazırlayıp ,  bütçesine uygun  ödeme planını devreye  koyuyoruz.O şekilde yapmamız gerekir ki  ödemelerinde zorlanmasınlar. Zira zorlandıkları takdirde onların yanında hiç kimse olmamakta. Fakat firma olarak her ne olursa olsun müşterilerimizi zor anlarda yalnız bırakmadık. Gidip müdürleri-mizle konuşup ikna edip durumu anlatıp tekrar aileye özel yapılandırmaya gittik. Önemli olan borcun ödenmesi zira her iki tarafta zarar görmekte banka müşterisini kaybetmiyor müşteri ise belki de hayatına çok daha değişik durumlara sokulmasının önüne geçmiş oluyor.

Kredi Şuan Hayatımızın Orta Noktasında Diyebiliriz, Dediğiniz Gibi Aileler Bu Konuda Dağılma Noktasına Gelebiliyor . Bu Konuda Neler Söylemek
İstersiniz?
Herşeyden önce öyle bir ortamdayız ki mutlaka ve mutlaka kişilerin banka ile ilişkileri mükemmel olmalı.Geç ödemeleriniz bile sisteme düşmekte  ekrana yansımakta  olası başka kredi kullanmak istemeniz halinde OLUMSUZ yanıt almanız kesinlik kazanacaktır.İstisnalar kaideyi bozmaz .Hele ki 2-3 ay ödememişseniz çok çok zor.Özellikle 2000'li yıllardan sonra hayatımıza acı bir atasözü yerleşti.'BABANA  BİLE GÜVENME'  iyi de kişi babasına bile  güvenmeyecekse ne yapmalı.İşte asıl anlatmak istediğim bu nokta da başlıyor.Banka ödemelerinde aç kalacak ,açıkta kalacaksın ama borcunu ödeyeceksin.En yakın arkadaşında var olduğu halde yok diyebilir , banka asla yok demez  yeter ki çalışmaların düzgün olsun.Bahsettiğim gibi gideceksiniz  başka bankadan kredi çekip diğer bankayı kapatacaksınız  acı ama gerçek orada kara listeye girmeyeceksiniz.Tüm bunları söylerken bankacı tarafında oluyor gibi gözükebilirim ama inanın işin durumu ciddi.O yüzden üzerina basa basa söylüyorum  ki şuan mahkemelerde özellikle  iki konu ön planda.Boşanma ve İcra davaları.Zaten boşanmaların çoğu bankalar ile ilgili.Ters giden işlerin aile hayatına olumsuz yansımasından kaynaklanıyor.Aile temel taşlardan birisi.Yok olduğu takdirde herşey içinden çıkılmaz bir hal kazanır.

Sizce En Cazip Yatırım Aracı Hangisi?
Bu tamamen kişiye özel bir soru. Kişi vardır benim nasıl olsa bir evim var bir tane yatırım için alayım oradan kira gelir ve mutfak masrafım oradan karşılanır der.Yine kişi vardır cadde üzerinde dükkan alır yatırım adına .Cadde her geçen gün daha da hareketlenir verdiğim para artar kira alırım diye düşünür , kiraya vermese dahi ilerisi için kendi iş yeri açma konusunda değerlendirir.

Peki Ya Siz?
Benim şuan ne kadar param olur ise olsun hiç düşünmeden harcayacağım tek yer 'ARSA-ARAZİ' yatırımı.Toprağın her türlüsü topraktır.Yeter ki hisseli toprak olmasın.
Neden? Hisseli Arsa  Olursa N e Olur; Ya da Hisseli Arsası Olanlar Neler Yapmalı?

Kelimelerimin yanlış anlaşılmasından çekiniyorum.Ama gerçekler diye nitelendirdiğim için belirtmek zorundayım.Kişi icabında çocuklarıyla anlaşamadığı durumlar bile oluyor iken tanımadığımız kişilerle anlaşabilmek daha da zor .Herkes konuyu bir yere çekiyor.Birini  ikna ederken  içlerinde uyumsuz birileri çıkıyor.Firma olarak işyeri hatta arsa-araziye bile krediyi rahatlıkla çıkarırken; hisse olur ise banka asla ipoteğini koymuyor. m2 önemli değil .Alacağınız arsa 50m bile olsa kredi çıkarabiliriz hisseli de ise imkansıza yakın..

İmkansıza Yakın Dediniz İmkansız Demediniz?
Hissedarlar kendi arsalarının üzerine ipotek koyulmasına müsade etmeyeceklerdir.Akraba ya da çok özel bir durum yok ise kimse arsasına ipotek koydurmaz.
Banka İle Daha Önce Hiç Çalışmamış Ya da SSK'sı Olmayan Kişilere Banka Kredi Vermiyor.Bu Sorunu Çözebiliyormusunuz?
Tabiki.Zaten firmamız bu konu için de hizmet vermektedir.Sadece kredi çıkarrmakla kalmıyor ,en uygun kredi ,en uygun dosya masrafları ile hizmet veriyoruz.
Sigorta Firmanızın Avantajları Nelerdir?
İlk önce Trafik sigortalarını 12 eşit taksite bölüyoruz.Anadolu Sigorta olarak piyasada en uygun teklifleri vermekle kalmıyor hasar anında da müşterilerimizin hızlı hizmet almalarını sağlıyoruz.
Hakan Bey Son Olarak Neler Söylemek İstersiniz?
Gayrimenkul alımları , expertiz, tapu alım, kredi işlemleri (daire,araç arsa,işyeri) işlemlerinde güven ve huzur içinde ofisimize gelerek işlemlerini
kolayca yaptırıp bilgi alma şansına sahip olabilirler.
Saygılarımla
Hakan Ercan Gayrimenkul.

beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV