banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
29 Haziran 2024 Cumartesi

Koca Dehşeti

Tarlada mesai başladı! 1 günde 4 bin TL'lik kazanç

Edirne'de tarlada mesai başladı. Hasadın tamamlanmasıyla işçiler harekete geçti. Günlük kazançlarının 4 bin TL olması ise dikkat çekti.

26 Haziran 2024 Çarşamba 11:40
Tarlada mesai başladı! 1 günde 4 bin TL'lik kazanç
banner322
Tarlada mesai başladı! 1 günde 4 bin TL'lik kazanç

Edirne'de tarlada mesai başladı. Hasadın tamamlanmasıyla işçiler harekete geçti. Günlük kazançlarının 4 bin TL olması ise dikkat çekti.
Tarlada mesai başladı! 1 günde 4 bin TL’lik kazanç
Edirne'de tarlada çalışan işçilerin 1 gündeki kazançları 4 bin TL'yi buluyor. İşçiler tarlada zorlu mesaiye başlamış durumda
Edirne'de buğday hasadının tamamlandığı tarlalarda, bu kez balya işçilerinin zorlu mesaisi başladı.
Buğday saplarının 25 kiloluk balyalara dönüştürüldüğü tarlalarda işçiler, 35 ile 40 derece arasında seyreden kavurucu sıcakla da mücadele ederek, evlerine ekmek götürmeye çalışıyor.
Kentte çiftçilerin buğdayda hasat mesaisinde sona gelindi. Buğdaylardan geriye kalan saplar ise tarlalarda, traktörlerde bağlı makinelerle, 
25 kiloluk balya haline dönüştürülüyor. Balyalar mevsimlik olarak bölgeye çalışmak üzere gelen işçiler tarafından traktörün çekicisine yükleniyor. Hava sıcaklıklarının 35 ile 40 derece arasında değiştiği kentte işçiler ağır balyaların yanında, kavurucu sıcakla da mücadele ediyor. İşçiler, tanesi 15 liradan balya taşıyıp, günde ortalama 4 bin lira kazanıyor.

'ARTIK ALIŞTIK'

İşçilerden İdris Zeyrek (56), 13 yaşından bu yana balya taşıdığını belirterek, "15 seneden bu yana bu köyde çalışıyorum. Torunlarımı ve çocuklarımı bu köyde büyüttüm. Her sene davet ediyorlar, yemeğimizi veriyorlar, tüm imkanları sunuyorlar. Ben bu işe alıştım, 13 yaşımdan bu yana balya atıyorum. Bunun yanında, Uzunköprü'de çiftlikte hamallık da yapıyorum, alışığım, bu nedenle balya bize çok basit geliyor. Sıcakta tabii ki zor oluyor ama bir şekilde işimizi yapıyoruz. Kazancımız çok şükür iyi fakat bu yıl geçen seneye oranla daha az alıyoruz.
Bunun balyanın fiyatının ucuzlamasından da kaynaklandığını düşünüyorum" dedi.


LED NEON


'GÜNLÜK YEVMİYEMİZDEN FAZLASINI KAZANIYORUZ'

Necahat Dikmen (50) de sıcak hava nedeniyle çok zorlandıklarını söyledi. Dikmen, "Balya taşımaya birkaç yıldır buraya geliyorum ama en çok zorlandığımız sıcak hava. Bu sıcaklar bizi bitiriyor. 35-40 derece sıcak altında çalışıyoruz, Allah sabrını veriyor. Günlük yevmiyemizden fazlasını kazanıyoruz. Kazandığımız para yaptığımız işe göre değişiyor" diye konuştu.





Tabela - Neon Tabela - Beylikdüzü Tabela - Beylikdüzü Neon - Beylikdüzü Led - Beylikdüzü - Beylikdüzü Reklam - Beylikdüzü Matbaa -
BEYLİKDÜZÜ TABELA NEON

Anahtar Kelimeler: TarlaHasatIşci

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV