banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner296
29 Mart 2024 Cuma

6 ay çakarlı araçla para taşıdık

Bireyin Kendini Geliştirmesi

21 Temmuz 2014, 10:32
Bireyin Kendini Geliştirmesi
Seda DEMİR
Bireyin Kendini Geliştirmesi
Kişisel gelişim kelime anlamı olarak 'Bireyin Kendini Geliştirmesidir'. Gerek çevreden yardım alarak, gerek bunun üzerine olan belgeselleri izleyerek, gerekse bunla ilgili yazılmış olan yüzlerce kitabı okumasıdır. Bu noktada belki aklımıza şu soru gelir: 'Bu kitapları yazanlar kendilerini yazdıkları konuda gerekli seviyeye getirdiler mi?' insanlar bilgi sahibi olmadıkları konularda konuşmazlar, konuşmamalılardır.

O yüzden eğer bir kitap çıkarılmış ve bu kadar emek verilmişken elbette ki yazar konuya az çok hâkimdir. Ama ne olursa olsun kişisel gelişim öğrenip de bırakılacak bir alan değildir. Derindir. Doğumdan ölüme kadar olan gelişimdir. Ve bu bir bakıma insanlığın doğumu ve ölümüdür. O yüzden bir yazar ne kadar çok bilgi sahibi olursa olsun 'Her şeyi öğrendim, bitti' deyip de köşesine çekilemez. Önce uygular. Sonra öğretir. Hatta yeri gelir, bir zaman sonra öğrettirir bile. Bilgiyi paylaşmak, çoğaltmaktır nasıl olsa. Kişinin kendini geliştirmesi büyük bir havuza bardak bardak su doldurmaya benzer.

Bazen kırık bir bardakla döker, az gelir. Bazen çamurlu bir su döker, tüm havuzu kirletir. Evet, çamurlu suya da kendini geliştirme diyorum. Çünkü onların adı hata olur, ders çıkarırsak da tecrübe. Hep doğrulardan oluşsaydık eğer, karşımıza çıkan ilk yanlışta tökezlerdik. O yüzden kendimizi geliştirirken biz doğrularımızı da yanlışlarımızı da sevelim. Ama mesele doğruyu benimseyip, yanlışı tecrübe yapmakta. Kendimizi geliştirme havuzunuzda boğulmamanız dileklerimle...

beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu içeriğe yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV