banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
19 Nisan 2025 Cumartesi

HER ŞEYİ AÇIKLIYORUM!

Gezi Parkı için ilk anket

AKP'nin halkın görüşünü sormaya hazırlandığı Gezi Parkı konusunda ilk anket sonucu alındı

22 Haziran 2013 Cumartesi 13:20
Gezi Parkı için ilk anket
banner291
Gezi Parkı için ilk anket

AKP'nin halkın görüşünü sormaya hazırlandığı Gezi Parkı konusunda ilk anket sonucu alındı

Hükümetin, “plesibit” ile halkın görüşünü sormaya hazırlandığı Gezi Parkı konusunda ilk anket sonucu alındı.

Metropoll Araştırma Şirketi’nin 3-12 Haziran tarihleri arasında 31 ilde 2 bin 818 kişiyle yaptığı ankete katılanların 3’te 2’si Gezi Parkı’nın yeşil alan olarak kalmasını istedi. Gezi Parkı’nın yeşil alan olarak kalmasını isteyenlerin oranı yüzde 62.9, Topçu Kışlası yapılmasını isteyenlerin oranı ise yüzde 23.3 oldu.

Başkanlık sistemine karşı çıkanların oranı da yükseldi. Geçen yıl haziran ayında yapılan ankette başkanlık sistemine evet diyenlerin oranı 43.2 olarak belirlenirken, bu ankette destek oranı yüzde 30.9’a geriledi. Geçen haziranda yüzde 37.7 olarak saptanan başkanlık sistemine karşı çıkanların oranı da bu ankette yüzde 42.9’a yükseldi.

Ankete katılanların yüzde 49.9’u hükümetin otoriterleştiğini düşündüğünü söylerken, demokratikleştiğini söyleyenlerin oranı ise yüzde 36 oldu. “İnsanların yaşam biçimine ve tercihlerine hükümetin müdahalesinin arttığını düşünüyor musunuz?” sorusuna da yüzde 54.4 oranında “evet” yanıtı gelirken, “hayır” diyenlerin oranı ise yüzde 40.4 oldu.


beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    EN ÇOK OKUNANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV