banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner248
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Emekli aylığına % 42.6 zam

Başkan Erdoğan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine müjdeyi verdi, “Yıllık maaş oranları temmuzda eşitlenecek” dedi.

17 Ocak 2024 Çarşamba 10:47
Emekli aylığına % 42.6 zam
banner267
Emekli aylığına % 42.6 zam

Başkan Erdoğan, SGK ve Bağ-Kur emeklilerine müjdeyi verdi, “Yıllık maaş oranları temmuzda eşitlenecek” dedi.
Başkan Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerine yapılacak zammın ilave yüzde 5 artışla yüzde 42.6'ya yükseltildiğini açıkladı, "Temmuz ayında emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşacak" dedi.
Başkan Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

YATIRIMLAR: Türkiye olarak biz kendi hedeflerimize bağlı kalarak yatırım, üretim, istihdam, ihracat ve cari fazla yoluyla büyümeye devam edeceğiz. Hükümet programlarımızda taahhüt ettiğimiz yatırımları hayata geçiriyoruz. Depremle yıkılan şehirleri ayağa kaldırma önceliklerimiz arasında yerini alıyor. İl ziyaretlerimizde inşası biten ulaştırma yatırımlarının açılışını yapacağız.


İSTİHDAM: Yüzde 9'a düşürdüğümüz işsizliği daha da aşağıya çekmemiz gerekiyor. İstihdam yükümlülüğümü 2 kata, taahhüt oranını yüzde 60'a düşürüyoruz. İşverenlerimiz nitelikli iş gücünü yetiştirme imkanı bulacaktır. Deprem bölgesinde bu programı daha fazla destekle yürüteceğiz. Deprem bölgesindeki işyerlerinin yükümlülüklerini kaldırmıştık. Kurs ve programların 2024 için istihdam taahhüdü yüzde 30 olarak uygulanacak. Cep harçlıkları da asgari ücretin yüzde 30'u düzeyinde verilecek.
EMEKLİLER: İnsanımızın refah düzeyini yükselmek için çalışıyoruz. Önümüzdeki dönemlerde çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeme sözümüzü tutmaya devam edeceğiz. Emeklilerimizi darda bırakmıyoruz, emeklilerimizin arasındaki artışı yakınlaştıracak adım artıyoruz. SSK ve Bağ-Kur emeklilerimiz için ilave yüzde 5 artış yapacağımızın müjdesini vermek istiyorum.

AYNI ORANDA ZAM: Temmuz ayında emeklilerimizin hepsi aynı oranlarda maaş artışına kavuşacaklardır. Uygulamaya aldığımız emekli maaşı alt sınırını 7 bin 500 liradan 10 bin liraya çıkarıyoruz.

İlave zam ve en düşük emekli maaşının 10 bin TL olması, Meclis'te onaylandıktan sonra yürürlüğe girecek. Yasanın çıkması, maaş gününe yetişmeyenlere ilave zam, fark olarak hesaplarına yatacak.

HAREKATLAR GENiŞLEYECEK

Başkan Erdoğan, konuşmasından terörle ilgili net mesajlar verdi.

114 HEDEF VURULDU: Şehit düşen kahraman Mehmetçiklerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yaralı askerlerimize acil şifalar temenni ediyorum. Şehitlerimizin kanlarını yerde bırakmadık. 5 günde hava harekatlarımız neticesinde 114 hedef, 78 terörist etkisiz hale getirildi. 60 kritik altyapı ve mühimmat tesisi yok edilmiştir.


TERÖRİSTAN HAYALİ: Türkiye'nin bir süredir kararlılıkla uyguladığı strateji, 'Teröristan' kurma planı yapanları rahatsız etmiştir. Birileri anlamasa da biz sınır ötesi operasyonlarımızla aynı zamanda ülkemizi terör koridoruyla kuşatma senaryolarını da yırtıp attık.

Bu tür gündemlerin, ülkemizin planlarını bozduğu çevreler tarafından körüklendiğine inanıyorum. Operasyonlarımız sürecektir. Önümüzdeki aylarda kimin ne dediğine bakmadan bu doğrultuda yeni adımları atacağız. Kararlıyız, çok azimliyiz. Terör örgütünü uzantılarıyla yok etmenin boynumuzun borcu olduğuna inanıyoruz.

'PROVOKASYON ÇABALARININ FARKINDAYIZ'

Erdoğan, seçim öncesi provokasyonlara da dikkat çekti: "Ülkemizdeki kimsenin cumhuriyetle ilgili tereddütü yoktur. Kimsenin devletin bütünlüğü ülkenin esenliğiyle sıkıntısı yoktur. Kim bu konularla alan açamaya çalışıyorsa yanlış içerisindedir. Birileri aynı sahneleri canlandırmaya çalışmaktadır. Marjinal karakterlerin bir anda sağda solda arz-ı endam etmesi tesadüf değildir. Önümüze kurulan tuzakların tamamı Türkiye'yi asıl gündeminden kopartıp kendi içine kapanmasına yöneliktir. Ülkemize hiçbir faydası olmayan suni gündemlerle enerjimizin çalınmasına izin vermeyeceğiz."







beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV