Metro Varan'ı satın aldı
Metro Holding Başkanı Galip Öztürk, A Plus yolcu hizmeti veren 65 yıllık otobüs firması Varan Turizm'i satın aldı..
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, A Plus yolcu hizmeti veren 65 yıllık otobüs firması Varan Turizm'i satın aldı. Atılan imza ile 120 otobüslük filoyu ve Varan ismini satın alan Öztürk'ün markaya özellikle sahil bölgelerine hizmet edecek şekilde büyük yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.
VARAN TURİZM'İ SATIN ALDI
Metro Holding Yönetim Kurulu Başkanı Galip Öztürk, A Plus yolcu hizmeti veren 65 yıllık otobüs firması Varan Turizm'i satın aldı. Atılan imza ile 120 otobüslük filoyu ve Varan ismini satın alan Öztürk'ün markaya özellikle sahil bölgelerine hizmet edecek şekilde büyük yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.
SATIŞ FİYATI GİZLİ TUTULUYOR
Bir süredir yapılan görüşmelerin bugün sonuçlandığı öğrenildi. Satışa ilişkin rakam bilgisi gizlenirken, Varan Turizm'i Öztürk'ün şahsi olarak satın aldığı bildirildi. Halen 43 özmal olmak üzere toplam 120 otobüslük filoya sahip olan Varan'ın Türkiye çapında çeşitli illerde 230 bilet satış noktası bulunuyor.
Yıllık 1,5 milyon yolcu taşımacılığı yapan Varan'ın isminin değişmeyeceğini belirten şirket yetkilileri, amaçlarının özellikle sahil bölgelerinde A Plus yolcu taşımacılığında yeni yatırımlarla standart ve kaliteyi arttırmak olduğunu ifade ettiler.
HANGİ BÖLGELERE SEFER VERİYOR
Binden fazla çalışanı olan Varan Turizm'in Marmara, Ege, Akdeniz, Orta Anadolu ve Karadeniz bölgelerinde 692 güzergaha, yurtdışına ise Avusturya, Bulgaristan ve Almanya'ya düzenli seferleri bulunuyor.
GALİP ÖZDÜRK'ÜN ÇAYCILIKLA BAŞLAYAN İŞ SERÜVENİ
Galip Öztürk’ün Samsun’dan İstanbul’a geldiği, Topkapı Otogarı’nda çay ocağı işlettiği ve zaman içinde otogarın tüm çay ocaklarını ele geçirdiği biliniyor. Topkapı’da günde 20 bin bardak çay satan Galip Öztürk, daha sonra Metro Turizm otobüs firmasının sahibi oluyor. Metro Turizm’i hızla büyüten Galip Öztürk, otobüs garının Esenler’e taşınmasından sonra güçlenmeye başladı. Öztürk, son olarak borsada yolsuzluk iddiaları kapsamında gözaltına alınmıştı.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!