
Çağlayan Adliyesi önünde gözaltı protestosu
8 Temmuz'da Gezi Parkı yürüyüşü sırasında gözaltına alınan Taksim Dayanışması temsilcileri ve eylemciler Çağlayan Adliyesi'ne getirildi.
Taksim Dayanışması konuya ilişkin şu çağrıda bulundu: "Pazartesi günü gözaltına alınan dayanışma temsilcilerine, tüm gözaltına alınanlar ve tutuklananlara sahip çıkmak için 11 Temmuz Perşembe saat 11.00’den itibaren Çağlayan Adliyesi’nde buluşuyor ve sürecin sonuna kadar bekleyişimizi sürdürüyoruz."
Öte yandan İzmit'te, Taksim Gezi Parkı eylemlerine destek amacıyla düzenlenen protesto yürüyüşlerine katılan ve dün akşam çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanan arkadaşlarına destek olmak için TGB'liler bugün saat 13.00 da Çağlayan Adliyesi'nde kendilerini ihbar edecek.
Türkiye Komünist Partisi üyeleride saat 12:30'da Çağlayan Adliyesi'nde tutuklanan arkadaşlarına destek olmak için bir araya gelecek.
Dün akaşam da Ankara ve Antakya başta olmak üzere birçok ilde Ali İsmail Korkmaz'ın ölümü üzerine gösteriler yapıldı. Gösterilere polis gaz bombası ve TOMA ile müdahale etti.
Adliye önünde "heryer Taksim heryer direniş" sloganı ile bekleniyor.
Taksim gözaltıları adliyede
Gözaltına alınan 8'i kadın 49 kişi İstanbul Adalet Sarayı'na sevk edildi.
Gezi Parkı’yla ilgili pazartesi günü Taksim’de çıkan olaylar sonrası gözaltına alınan 8′i kadın 49 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na sevk edildi.
Olaylarda 50 kişi gözaltına alınmış ancak dün Mücella Yapıcı, sağlık sorunları nedeniyle bugün adliyeye gitmesi koşuluyla savcılık talimatıyla serbest bırakılmıştı. Emniyetteki 49 kişi ise bu sabah adliyeye gönderildi.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!