
Gezi'de 28 kişiye tutuklama talebi
Taksim Gezi Parkı olaylarıyla ilgili adliyeye getirilen şüphelilerden 28'i tutuklama talebiyle mahkemeye sevkedildi.
Çarşı grubunun liderleri tutuklanma talebiyle mahkemeye sevkedildi
Gezi Parkı olayları kapsamında gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen, Beşiktaş'ın taraftar gruplarından Çarşı üyelerinin de aralarında bulunduğu 20 kişiden 5'i tutuklama, 7'si ise adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe gönderildi.
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğünde gözaltında tutulan ve bugün adliyeye getirilen 20 şüphelinin, Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları tarafından ifadeleri alındı.
Savcılık, aralarında Beşiktaş taraftar grubu Çarşı üyelerinin de bulunduğu 5 şüpheliyi, tutuklanmaları talebiyle, TMK 10. madde ile görevli nöbetçi hakimliğe sevk etti. 7 şüpheliyi de adli kontrol tedbiri uygulanması talebiyle hakimliğe sevk eden savcılık, 8 kişinin de serbest bırakılmasına karar verdi.
ÇARŞI AÇIKLAMA YAPMIŞTI
Gezi Parkı olayları kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında Çarşı grubu üyelerinin de yer aldığı 17 kişi 16 Haziran Pazar günü, 3 kişi de dün gözaltına alınmıştı.
Bu arada, şüphelilerin getirildiği adliye önünde toplanan bir grup Beşiktaşlı taraftar, meydanda bir süre "duran adam" eyleminde bulundu. Bu kişilerin arasında Fenerbahçeli taraftarların da olduğu görüldü.
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir, teşekkür ederiz.
Bu habere yorum yapan ilk siz olun!