banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner319
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

İBB'nin metro çalışmasında büyük ihmal

Patlatılan dinamitler çevreye zarar verdi İBB'nin Kaynarca-Tuzla metro çalışmasındaki ihmal nedeniyle dinamit patladı. Çevredeki binalar zarar görürken vatandaşlar ise duruma isyan etti

12 Ocak 2024 Cuma 11:45
İBB'nin metro çalışmasında büyük ihmal
banner266
İBB'nin metro çalışmasında büyük ihmal

Patlatılan dinamitler çevreye zarar verdi

İBB'nin Kaynarca-Tuzla metro çalışmasındaki ihmal nedeniyle dinamit patladı. Çevredeki binalar zarar görürken vatandaşlar ise duruma isyan etti.
Pendik'te İBB'nin Kaynarca-Tuzla metro çalışmasında dinamit patlatılması sonucunda çevredeki binalar zarar gördü. Mahalle sakinleri duruma isyan etti.
Pendik Kaynarca'daki İBB'ye bağlı metro şantiyesinde geçtiğimiz gün saat 18.00 sıralarında meydana gelen dinamit patlaması ile çevredeki ev ve iş yerleri zarar gördü. Şiddetli patlama nedeniyle çevredeki binaların duvarlarında, kolonlarında ve bazı iş yerlerinin camlarında hasar oluştu. Mahalle halkı duruma tepki gösterdi.

"DEPREM ŞİDDETİNDE BİR PATLAMA OLDU"
Mahalle sakinlerinden Yusuf Süt, "2 senedir süren bir patlama var burada. Saat 18.00 -18.30 civarı 3.5, 4.0 şiddetindeki deprem şeklinde bir patlama oldu. Şikayetçiyiz ama bu patlamada resmen sokağa döküldük. Deprem hissi oluşturdu. Kolonlarımız patladı. Geceleri uyuyamaz olduk. Psikolojimiz alt üst oldu. Kendi mahallemin, kendi sokağımın evinde, kendi evimde yaşayamaz oldum. Büyük bir sorun var çözülmesini istiyorum ben." dedi.
"MAHALLE OLARAK PANİK HALDEYİZ"
Diğer mahalle sakini Osman Karakaya, "Sürekli patlamalar ve 24 saat işçilerin çalışması... artık mahalle sakinleri olarak uyuyamaz olduk. Şikayetçiyiz ve son patlamalarda deprem mi oldu onu da anlayamadık. Mahalle olarak panik haldeyiz. Bir an önce buna bir çözüm bulunsun. İşe gidenler var, hastamız var. Ciddi bir rahatsızlık oluşturuyor. Şikayetçiyiz buna bir çözüm bulunması lazım. 24 saat çalışma izinleri nereden çıkıyor, bu izni nereden alıyorlar? " şeklinde konuştu.


"BALKONLARIMIZA ÇIKAMAZ OLDUK"
Jeneratörlerden gelen kirli dumanların da büyük rahatsızlık verdiğini belirten Osman Karakaya, "Bunun yanı sıra jeneratörden çıkan kirli dumanlar hepimizi rahatsız ediyor resmen zehir kokuyoruz. Balkonlarımıza çıkamaz olduk. Eşlerimiz çamaşırları asamaz oldu. Arabalarımız simsiyah oldu. Buna bir çözüm bulunmasını istiyoruz" ifadelerini kullandı.

"ÇEVRE BİNALARDA BÜYÜK ZAYİATLAR VAR"
Deprem şiddetinde bir patlama olduğunu ve civardaki binalarda büyük hasar meydana geldiğini belirten Yunus Emre Halik, "Akşam üzeri 18.30 - 40 civarlarında oldu. Biz komşularla beraber 3.5, 4.0 şiddetinde bir deprem zannettik. Bu Mermer dik bir vaziyetteydi. Patlamanın etkisiyle mermer devrildi. Evlerin içinde fayans kırılmaları mevcut. Binaların duvarlarında zararlar mevcut. Kolonlarda zararlar mevcut. Biz bundan mahalle sakinleri olarak şikayetçiyiz. 40 yıllık esnaf abilerimiz de şikayetçiler. "dedi.

Mahalle sakinlerinden Abdülbari Bulut, "Şu an mahalle sakinleri zaten evlerini dükkanlarını terk ediyorlar. Patlatmalar durmuyor. Kolonların patlamaları, evin içindeki duvarların yıkılmaları dahil bunların göz önüne alınması lazım. Ne yapacağımızı şaşırdık, sığınacak yerimiz de yok. Gece gündüz sabaha kadar çalışmalar devam ediyor. Ve insanlar bu çalışmalardan dolayı uyuyamıyor. Yetkililer geldi. Bize durmayacağız, devam edeceğiz tarzında konuşmalar yaptılar" dedi. 




beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner251
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV