banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Vatandaş büyük tepki gösterdi

İstanbul Belediyesinde 69 bin TL, Sivas Belediyesinde ücretsiz

10 Ocak 2024 Çarşamba 11:42
Vatandaş büyük tepki gösterdi
banner263
Vatandaş büyük tepki gösterdi

İstanbul'da mezarlık hizmetlerine yapılan büyük zam, vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılandı. 69 bin TL'ye yükselen cenaze işlemleri, Sivas Belediyesinde ise bedava yapılıyor. İşte detaylar...
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığının mezar yeri ücretlerine yüzde 54.15 oranında zam yapmasıyla doğan tepkiler sürerken Sivas Belediyesi mezar yeri dahil tüm cenaze işlemlerini ücretsiz olarak gerçekleştirmeye devam ediyor.

Sivas Belediyesi yıllardır talepte bulunan tüm yakını vefat ederlere ücretsiz mezar yeri tahsis ediyor. Ayrıca ölüm anından defin anına kadar tüm cenaze işlemleri Sivas Belediyesi tarafından ücretsiz olarak gideriliyor. Yakını ölenler hiçbir ödeme yapmadan, hiçbir işlemle ilgilenmeden sadece acılarını yaşayıp yaslarını tutuyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, ölüm anından defin sonrasına kadar, mezar yeri dahil tüm hizmetlerin ücretsiz olarak karşılandığını belirterek, "Sivas Belediyesi olarak hemşerilerimizin huzuru, mutluluğu ve güvenli bir ortamda yaşamaları için çalışmalarımız aralıksız sürüyor. Çalışmalarımızdan birisini de Mezarlıklar Müdürlüğü çatısı altında yürütüyoruz. İnsanoğlu ölümlüdür, hemşerilerimiz bir gün emanetini Rabbine teslim ettiği zaman, o zor zamanlarında yanlarında oluyoruz. Yakını vefat eden bir hemşerimiz bize ulaştığı andan itibaren ekiplerimiz cenazenin evinden veya hastaneden alınmasından, defin ve defin sonrası işlemlerine kadar tüm hizmetleri yürütüyor. Ölüm haktır, hepimizin başına gelecek, buna hazırlıklı olmamız lazım. Mezarlıklarımızda önemsediğim bir alan. Mezarlıklarımızı da hemşerilerimize ücretsiz olarak ücretsiz olarak tahsis ediyoruz. Böylesine zor bir anda farklı sıkıntılarla uğraşmadan, sadece yakınının acısını ve sayısı tutması için ekiplerimiz ölüm anından defin sonrasına kadar tüm işlemleri gerçekleştiriyor" şeklinde konuştu.

Öte yandan Sivas'ta Yukarı Tekke Mezarlığında mezar taşından çevre düzenlemesine kadar tüm işlemler yine Sivas Belediyesi tarafından gerçekleştiriyor.





beylikdüzü - beylikdüzü haber - beylikdüzü haberleri- beylikdüzü haberci - beylikdüzü haber merkezi - beylikdüzü belediyesi - beylikdüzü sakinleri
BEYLİKDÜZÜ HABER

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV