banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner287
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Ukrayna ile barış neden sağlanamıyor

Putin, İstanbul'daki görüşmelere dikkat çekti

17 Ocak 2024 Çarşamba 17:22
Ukrayna ile barış neden sağlanamıyor
banner266
Ukrayna ile barış neden sağlanamıyor

Putin, İstanbul'daki görüşmelere dikkat çekti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ile barış sağlanamamasından Kiev yönetimini sorumlu tuttu. İstanbul'daki görüşmelere dikkat çeken Putin, "Her konuda anlaşmıştık. Türkiye bizi barıştırmıştı" dedi.
Ukrayna-Rusya arasındaki sıcak çatışma sürüyor. Savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Putin'den önemli bir açıklama geldi. Barışın sağlanamamasından Kiev'i sorumlu tutan Rus lider, İstanbul'daki görüşmelere dikkat çekti. Ukrayna'nın müzakere masasını terk ettiğini söyleyen Rus lider, "İstanbul'da her konuda anlaşmıştık. Türkiye bizi barıştırmıştı" dedi. Putin'in açıklamaları dünya basınında geniş yer buldu.

Rusya Devlet Başkanı Putin, "Ukrayna'da savaş 2022'de değil, 2008'de NATO'nun kapılarının Ukrayna ve Gürcistan'a açılması yönünde karar alındığında başladı. Ukrayna bağımsızlığını, tarafsız bir devlet olduğuna dair bir deklarasyonla kazandı" ifadelerini kullandı.

Putin'den İstanbul'daki görüşmeler ile ilgili dikkat çeken bir açıklama geldi.

Aylar sonra konu ile ilgili konuşan Rus lider, Ukrayna ile 2022'de İstanbul'da yapılan görüşmelerde her konuda anlaştıklarını ancak sonra müzakerelerden vazgeçildiğini açıkladı.
Putin, "Onlar (Ukrayna tarafı) müzakerelerden vazgeçti. İstanbul'da her konuda anlaşmıştık. Üstelik Ukrayna müzakere grubunun başkanı da imzasını attı. Bu belge bizde" dedi. Barışın 1.5 yıl önce İstanbul'da çözülebileceğinin altını çizen Putin, "Bu, onların (Ukraynalıların) bağımsız olmadığını bir kez daha gösteriyor" ifadelerini kullandı.

Savaşın sona ermesi için pek çok diplomatik hamle yapılmış, bu çabada aslan payını ise Türkiye almıştı. İstanbul'da tarafları bir araya getiren Türkiye akan kana son vermek için pek çok girişimde bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın taraflarla temasları sonucunda, daha önce Belarus'ta bir araya gelen heyetlerin, bir sonraki görüşmesini İstanbul'da yapmasına karar verilmişti. Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Çalışma Ofisinde yapılan toplantı, Rusya ve Ukrayna taraflarının hem heyet başkanları hem de heyetler arası görüşmelerinin ardından sona ermişti.







 

web tasarım - grafik tasarım - web yazılım - seo - seo yazılım - web reklam - web yazılımcı- web tasarımcı -
Æ SEO YAZILIM

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV