banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

banner326
27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Akşener'den İmamoğlu'na operasyon suçlaması

İP'in eski İBB belediye meclis başkanvekili Özkan ile pazarlığa oturan CHP'li Başkan İmamoğlu'na Akşener'den sert cevap geldi: “Bir siyasi parti içişlerimize karışıyorsa bu savaş ilanıdır.”

20 Aralık 2023 Çarşamba 09:58
Akşener'den İmamoğlu'na operasyon suçlaması
banner311
Akşener'den İmamoğlu'na operasyon suçlaması... Bu savaş ilanıdır buyursunlar

İP'in eski İBB belediye meclis başkanvekili Özkan ile pazarlığa oturan CHP'li Başkan İmamoğlu'na Akşener'den sert cevap geldi: “Bir siyasi parti içişlerimize karışıyorsa bu savaş ilanıdır.”

Akşener'e yanıt veren İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu "Bir kısım dostlar oyuna geliyorlar, bazen hadlerini aşan cümleler kurabiliyorlar. İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız" dedi.
İYİ Parti'de (İP) yerel seçim öncesi işbirliğine kapıların kapanmasının ardından istifalar peş peşe geldi. İP'in İBB Meclis Başkanvekili olan İbrahim Özkan 'ittifak' isteyen grupta yer aldı. Akşener'in talimatıyla Belediye Meclisi'ndeki görevinden istifa eden Özkan 1 gün sonra yeniden seçildi. Bu kez ihraç edilmesi için disipline yollanan Özkan, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile yaptığı pazarlığı itiraf etti. Özkan, "İstanbul'da kazanılacak yerde 3 ilçe belediyesi, 25 büyükşehir belediye meclis üyesi ve CHP'li ilçe belediyelerinde birer başkan yardımcılığı verilmesi konusunda temaslarda bulunduğunu" söyledi.
ZORLU: 'OPERASYON SİYASETİ'

Basın toplantısı düzenleyen İyi Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, CHP ile görüşen partilileri suçladı. Parti içinde 'operasyon siyaseti' düzenlendiğini söyleyen Zorlu, "Bu ismi geçen arkadaşlardan bir tanesi (istifa eden İbrahim Özkan) bugün (18 Aralık) İstanbul dışında yakın bir ilimizin belediye meclis üyesini arıyor diyor ki, 'Bu akşam bir televizyon kanalında biz istifa edeceğimizi belirteceğiz. Siz de istifa edin, size CHP'li bir isimle bir görüşme ayarlayalım' diyor" dedi.

Çanakkale Belediye Meclis üyesi Ahmet Uslu, Zorlu'nun açıklamasının ardından sosyal medyadan o meclis üyesinin kendisi olduğunu duyurdu. İBB İYİ Parti Grup Başkanvekilliğinden istifa eden İbrahim Özkan'ın kendisini arayarak istifaya davet ettiğini söyleyen Uslu, "Kendisi bunu kabul etmem halinde CHP'li üst düzey bir yetkiliyle görüşme ayarlanacağını belirtmiştir. Konu tarafımca derhal gerekli organlarımızla paylaşılmıştır" diye yazdı.

ERKEK İLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

İbrahim Özkan ise Ahmet Uslu'nun kendisine attığı WhatsApp mesajını paylaştı. Uslu'nun Muharrem Erkek ile görüşme talebinin olduğunu söyleyen Özkan, "İlgili meclis üyesinin dün akşam (17 Aralık) bana attığı mesajı kamuoyunun takdirine bırakıyorum" dedi. Paylaşılan yazışmalara göre Uslu, Özkan'a, "Merhaba, iyi geceler. Yarın (18 Aralık) Muharrem Erkek ile senin vasıtanla bir görüşme yaparsak planlama yapabiliriz. Ben direkt Muharrem Erkek'i de arar görüşürüm. Ama senin vasıtan ne olursa olsun işin ciddiyeti ve garantisi olur. Ona göre bir yol haritası çizeriz" dedi.
BU İÇİŞLERİMİZE KARIŞMAK

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, son dönemde partide yaşanan gelişmelere ilişkin açıklama yaptı. Partisinin Uşak İl Başkanlığı'nı ziyaret eden Akşener, kendisinden habersiz yapıldığını iddia ettiği pazarlığa sert çıktı. Akşener, "Partimize kurumsal bir operasyon yapıldığı ortaya çıktı. Ben bu diplomasiyi yapan arkadaşın yaptığı diplomasisiden haberdar değilim. Ama diplomasi yapılan kişilerle konuşabilme yeteneğine sahibim. Genel başkanın haberi yok, belediye meclis üyesi diplomasi faaliyeti yapıyor parti adına. Bu ne demektir biliyor musunuz, bir partinin içişlerine karışmak demektir. Ben idmanlıyım, daha önce de yaşadım. Bu bir savaş ilanıdır. Ben varım, buyursunlar!"

Akşener, "Dün yapılan bir TV programında yapılan konuşmalardan sonra gördüm ki dostumuz milletimizdir. Dün bir aydınlanma yaşadım, çok enteresan" diyerek şunları kaydetti:

İKİSİ DE KORKTU, KABUL ETMEDİ

"Kazanalım diye ağzımı açmadım. Millet bu arkadaşları istiyor diye bunları o masaya götürdüm. O masadan kovuldum. İkisi de korktu kabul etmedi. Benim değil milletin istediğini kabul etmediler. Şimdi, dün benim için bir milattır. Bugüne kadar hiçbir siyasi partinin iç işlerine karışmadık. Kongre yaptılar üstümüze kaldı. Bana ne kardeşim sizin kongrenizden. Kim kazanırsa kazansın."

İMAMOĞLU: OYUNA GELİP HADDİNİ AŞIYOR

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener'e yanıt veren Ekrem İmamoğlu, "Yeni bir oyunla karşı karşıyayız" diyerek şunları kaydetti: "Omuz omuza mücadele ettiğimiz, aynı masayı paylaştığımız, aynı kaseden çorba içtiğimiz dostlarımızı bize karşı kışkırtıyorlar. Bunu üzülerek takip ediyorum. Sayıları az da olsa bir kısım dostlar oyuna geliyorlar. Bazen haddini aşan cümleler kullanıyorlar. Biz yine aynı yerdeyiz. Eski dost düşman olmaz. Kulaklarımızı kötü sözlere tıkayacağız. Benim kötü sözleri kulaklarım duymuyorum. İftiralara gözümüzü, kulağımızı kapatacağız. İstedikleri kadar yol kesmeye kalksınlar. Bizde Mevlana'nın, Hacı Bektaşı Veli'nin ruhu var. Bizim önümüzü kesemezler."

O ÜÇ İSİMDEN BİRİ İSTİFA ETTİ

İYİ Parti'de istifa dalgası dün de devam etti. CHP'li ABB Başkanı Mansur Yavaş'ın Ankara ilçelerinde başkanlığa aday gösterilmesi için Özgür Özel ile anlaştığı ileri sürülen 3 İYİ Partili isim arasında yer alan İYİ Parti kurucusu ve Ankara eski İl Başkanı Mesut Özarslan partisinden istifa etti.

'KİMSEYLE GÖRÜŞMEDİM'

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) iştiraki Portaş A.Ş. Genel Müdürü olan ve CHP'den Etimesgut'ta aday gösterileceği iddia edilen Özarslan, istifa açıklamasında "Kimseyle görüşmedim" dedi. Akşener "Bu bir savaş ilanı" dediği açıklamasında "Ankara'yı paylaşmışlar, İstanbul'u bilmiyorum. İsimlerine kadar, mesela Polatlı'ya eski Ankara İl Başkanımız Yetkin Öztürk gelecekmiş. Ama bunlar CHP'den aday olacakmış. Daha ilginci Gölbaşı'na da Yakup Odabaşı gelecekmiş. Hiçbirinden haberim yok" ifadelerini kullanmıştı.





beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV