banner238

banner228

banner220

banner245

banner246

banner247

27 Nisan 2024 Cumartesi

CEM YILMAZ 51 OLDU HİÇ BU YAŞA GELECEĞİM AKLIMA GELMEMİŞTİ

Türkiye'den bir ilk daha

İtalyan Leonardo şirketi tarafından geliştirilen Astore İHA'ya, Roketsan üretimi CİRİT Füzesi ile lançerinin entegrasyonu gerçekleştirildi.

10 Ocak 2024 Çarşamba 11:49
Türkiye'den bir ilk daha
banner264
Türkiye'den bir ilk daha

İtalyan Leonardo şirketi tarafından geliştirilen Astore İHA'ya, Roketsan üretimi CİRİT Füzesi ile lançerinin entegrasyonu gerçekleştirildi.
İtalyan Leonardo şirketi tarafından geliştirilen Astore İHA, Roketsan tarafından geliştirilen CİRİT Füzesi ile silahlandırılarak İtalyan Hava Kuvvetleri envanterine girecek.
CİRİT Füzesi ile silahlandırılan Astore SİHA'nın, İtalyan Hava Kuvvetleri envanterine girmesi planlanıyor. Astore SİHA'lar ile İtalyan Hava Kuvvetleri'nin, ABD'den tedarik edilen MQ-9 Blok 5 SİHA'ların teslimatları başlayana kadarki boşluğu kapatması hedefleniyor.

Öte yandan İtalya'nın, Bayraktar TB2 SİHA tedarikiyle ilgilendiği daha önce duyurulmuştu. Uzmanlar, Bayraktar TB2 SİHA'nın Astore SİHA'ya göre çok daha yüksek kabiliyetlere sahip olduğunu değerlendiriyor. Savunmasanayist'in haberine göre, ilaveten CİRİT Füzesi entegre edilen Astore İHA'nın, Bangladeş'te bazı atışlı testler gerçekleştirdiği biliniyor. Ancak Bangladeş Hava Kuvvetleri envanterindeki Astore İHA'ların CİRİT Füzesi ile silahlandırıldığı yönünde henüz kesin bir bilgi bulunmuyor.

CİRİT FÜZE SİSTEMİ

Roketsan üretimi CİRİT 2.75" Lazer Güdümlü Füze; taarruz helikopterlerinden hafif zırhlı/zırhsız, sabit ve hareketli hedeflere karşı kullanılan yüksek hassasiyetli ve maliyet etkin bir çözümdür.

Yeni nesil bir füze olan CİRİT, 2.75" güdümsüz roketler ile güdümlü tanksavar füzeleri arasındaki taktiksel boşluğu doldurmak amacıyla Roketsan tarafından geliştirilmiştir. Halihazırda; T129 ATAK Taarruz Helikopteri, AH-1W SuperCobra Taarruz Helikopteri, Kaideye Monteli CİRİT Aracı ile birçok yabancı platform tarafından kullanılmaktadır.


TEKNİK ÖZELLİKLER

Çap: 2.75" (70 mm)

Boy: 1.9 m

Ağırlık: 15 kg (Tüp Kompleksi Hariç)

Menzil: 1.5 (Min.) – 8 km (Maks.)

Harp Başlığı: Çok Maksatlı Başlık (Zırh Delici - Personel - Yangın Çıkarıcı), Yüksek İnfilaklı Başlık

Güdüm: MEMS-AÖB ile Ara Safha Güdüm Yarı Aktif Lazer Arayıcı Başlık ile Terminal Güdüm

Motor: HTPB Bazlı Az Dumanlı Kompozit Katı Yakıt

Platformlar: AH-1W, T-129 ATAK ve MIL-STD-1760 Arayüzüne Sahip Tüm Platformlar

Hedef Tipleri: Hafif Zırhlı/Zırhsız Araçlar, Silahlı Birlikler

Lazer İşaretleme: STANAG 3733 ile Uyumlu Lazer İşaretleyiciler 




beylikdüzü - beylikdüzü keman - beylikdüzü piyano - beylikdüzü bale - beylikdüzü müzik merkezi - modern sanatlar akademisi - beylikdüzü sanat
BEYLİKDÜZÜ müzik

Bu habere yorum yapan ilk siz olun!

  • Ad Soyad:

  • Yorum:

  •  

    @name x

  • UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. Ayrıca suç teşkil edecek hakaret içerikli yorumlar hakkında muhatapları tarafından dava açılabilmektedir.
    HAVA DURUMU
    Görüntülemek istediğiniz ili seçiniz:
    banner230
    EN ÇOK YORUMLANANLAR
    BUGÜN
    BU HAFTA
    BU AY
    ARŞİV